home

Home

header

 

Pootaardappelen leverbaar vanaf februari   home

 

 

facebook
La Ratte
 
Roseval
Een Franse, vastkokende aardappel met een gele gladde schil en diepe ogen. Smaakt naar kastanje en is verrukkelijk in salades.
 
Een langwerpige aardappel met een roodroze kleur. Vastkokend en wordt vooral gebruikt in koude salades.

reserveren/bestellen: info@janroozen.com - download bestellijst

Onze pootaardappelen zijn gekeurd door NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst) Wij leveren diverse soorten:

 

en worden geleverd in de maten 28/35 of 28/40. Bij deze maten is 2,5 kg voldoende voor ca. 15-20 m2. (1 kg bevat bij maat 28/35 ca. 40 st. - bij maat 28/40 ca. 36 st.)

...... >>meer info over NAK

Tijdig bestellen: tel.: 023-5324961 of via e-mail: info@janroozen.com of via bestellijst.

Levering: vanaf begin maart ...Planttijd: april - mei download bestellijst Vinassekali is een natuurlijke kalimeststof die de opbrengst en smaak van de aardappel verbeterd.

 
 VROEGE SOORTEN

Annabelle

Vroeg ras met goede smaak en vastkokend. Langovale knollen. Zeer geschikt voor salades.

Frieslander

Vroeg ras met goede smaak en vastkokend. Resistent tegen aardappelmoeheid. Geschikt voor koken, poffen, friet en puree. Oogstbaar ca. 90 dagen na het planten.

Doré

Zeer vroeg met mooi gevormde knollen. De consumptie kwaliteit is belangrijk beter dan van andere rassen.
Eersteling Zeer vroeg ras, waarvan de consumptie-kwaliteit bij vroeg gebruik goed is. Mooie regelematige knolvorm, vast in de kook en niet melig.

Gloria

Zeer vroeg ras met langovale knollen,. Onvatbaar voor wratziekte en resistent tegen biotype A van aardappelmoeheid. Vast in de kook.
Lekkerlander vrij vroeg ras voor veel grondsoorten net een goede kwaliteit. Vatbaar voor Phytophtora in de knol. Iets kruimig in de kook.

back to top
MIDDELVROEGE SOORTEN
   

Bildtstar

Middentijds rijpend ras met RODE schil. Resistent tegen biotype a van aardappelmoeheid. Op zandgrond vast in de kook. Goede opbrengst, mooie ronde knollen.

Nicola

Middentijds rijpend ras.Vastkokend. Resistent tegen aardappelmoeheid. Goede tot zeer goede opbrengst. Zeer geschikt voor aardappelsalades.

Santé

Middenvroeg soort, resistent tegen biotypen A, BC, en D van aardappelmoeheid. De knollen zijn ovaal. De opbrengst is goed tot zeer goed. Zuiver van kleur.

La Ratte

Middenvroeg soort, Franse "vinger-aardappel" - heerlijk nootachtige smaak. Langwerpige vorm, vastkokend.
Roseval Egale, rode, ovale aardappel met vlakke ogen. Gekookt in de schil is de Roseval geel van kleur en zeer smakelijk. Een culinaire vastkokende aardappel.

back to top

 

LATE SOORTEN
Michelle Middenlaat ras met een goede consumptie-kwaliteit. Vast in de kook. Prima voor zandgrond en lichte kleigrond. Zeer hoge opbrengst. Weinig gevoelig voor droogte en voor Phytophtora in de knol. Goede chipskwaliteit. Lang bewaarbaar.


 

back to top

 

BIOLOGISCH geteelde pootaardappelen

MILIEU

EKO pootaardappelen zijn geteeld volgens internationale, wettelijk gestelde eisen. Dus niet bespoten, niet bemest met kunstmest en geen chemische behandeling van de pootaardappelen.

KWALITEIT

De kwaliteit van EKO pootaardappelen voldoet aan de hoogste eisen, De resistentie van de EKO rassen tegen Phytophtora (de gevreesde aardappelziekte) is zo hoog, dat u niet hoeft te spuiten en toch een gewas krijgt waar u een zeer goede opbrengst van kan telen.
  EKO RASSEN
SEVILLA De Sevilla kan vroeg worden geoogst, maar als je de aardappel wat beter laat rijpen wordt de smaak steeds beter. Houdt er wel rekening mee dat de aardappel dan ook gevoeliger wordt voor afkoken.
CAROLUS Middenvroege, kruimige aardappel met een gele schil en rode ogen. Dit nieuwe ras is een echte 'all-rounder' in de keuken: je kunt 'm koken, pureren of er frietjes van maken.
DITTA bekroond tot 'Smaak van het jaar 2013' Middelvroeg, goed bewaarbaar. Resistent tegen aardappelmoeheid.
AGRIA Tamelijk vroeg, rond-ovaal, vast in de kook, weinig vatbaar voor Phytophtora in het loof en in de knol. Zeer goed bewaarbaar
Alouette (Raja) Een middenlaat roodschillig ras dat een hoge opbrengst kan geven. De aardappelen hebben een gelijkmatig ronde vorm en kunnen vrij grof worden. Het is een overwegend vastkokende en iets kruimige aardappel met een gele vleeskleur. De Raja is prima geschikt om te bakken. Hij kan zowel op zand- als op kleigrond geteeld worden. Het is een goede aardappel voor de winteropslag.


back to top | naar boven

deze soorten zijn te bestellen via e-mail: info@janroozen.com

home

Zaadhandel Jan Roozen - Spekstraat 5 - 2011 HM Haarlem - T: 023-5324961 - info@janroozen.com