home

Home

header

 

Komkommer Gele Tros
 

De gele komkommer zie je hier niet zo vaak. In Italië komen ze vaker voor en zijn ze bijna net zo gewoon als de groene. Een gele komkommer is namelijk een echte 'koudegrond'-komkommer, die het in de kas minder goed doet. 'GeleTros' is de naam van een oud ras, dat het ook in ons land op de volle grond prima doet. De smaak van deze helder citroengeel gekleurde komkommer is wat sterker, bovendien is hij minder waterig en zijn de pitten meestal wat harder en groter dan van het groene exemplaar.
Bij komkommer, maar ook bij tomaten, paprika, courgette en aubergine treedt bij bewaren in de koelkast, het zogenaamde lage temperatuur bederf op, waardoor waterige plekken op de schil ontstaan die meestal gaan rotten. U kunt deze groenten daarom het beste onverpakt in een koele (kelder)kast bewaren.
 
  • Komkommer Gele Tros
  • Kasteelt: warm voorzaaien van maart tot april. Buiten ter plaatse van half mei tot half juni op een zonnige en beschutte plaats.
  • bestelnr.

    0171

    inhoud

    20 zd

    ga naar | keuzemenu | overzicht groenten | home | bestellijst groenten | facebook


    Zaadhandel Jan Roozen - Spekstraat 5 - 2011 HM Haarlem - info@janroozen.com